Van der Waay Official Logo

Aangepaste kasdekreiniger voor toepassing onder buitenscherm
Een modern glastuinbouwbedrijf in China liep tegen een praktisch probleem aan. Boven op de moderne kas was een innovatieve scherminstallatie geïnstalleerd. Maar al snel besefte de teler dat het schoonmaken van het kasdek erg belangrijk is om zijn productie te maximaliseren. Met hulp van Royal Brinkman kwam de opdrachtgever bij Van der Waay terecht, die een pasklare kasdekreiniger ontwierp die precies onder het buitenscherm past.

Het handmatig schoonmaken kost veel tijd en is ook gevaarlijk. Om deze werkzaamheden te automatiseren zocht het Chinese tuinbouwbedrijf een oplossing waarvoor ze in gesprek ging met toeleverancier Royal Brinkman. Daar kende men de innovatieve kracht bij Van der Waay, die op zijn beurt een Top Cleaner op maat realiseerde.

Laag en smal ontwerp

De afmetingen van de machine zijn zodanig aangepast dat hij precies onder de buitenscherminstallatie door rijdt. Het ontwerp  moest echter niet alleen laag genoeg zijn om onder het scherm te passen, maar ook smal genoeg om in de goten tussen de ondersteuningsposten van het schermsysteem te rijden. Direct na oplevering van de Top Cleaner kon de klant meteen de effectieve werking van de kasdekreiniger ervaren.Foto's